We are Lexure

 

Ovidiu PredescuPrim-vicepreședinte al Uniunii Juriștilor din România

Ovidiu PredescuCercetător ştiinţific de onoare al Institutului de Cercetări Juridice „Acad. Andrei Rădulescu” al Academiei Române

Ovidiu PredescuMembru de onoare al Academiei Diplomatice din Londra și director fondator al publicației Dreptul

Ovidiu PredescuSecretar general al Academiei de Științe Juridice din România

OVIDIU PREDESCU

PROF. UNIV. DR.

https://lexurehub.com/wp-content/uploads/2023/12/Predescu-bw.jpg

Prof. univ. dr. h. c. Ovidiu Predescu este prim-vicepreședinte al Uniunii Juriștilor din România, cercetător ştiinţific de onoare al Institutului de Cercetări Juridice „Acad. Andrei Rădulescu” al Academiei Române, membru de onoare al Academiei Diplomatice din Londra și director fondator al publicațiilor „Dreptul”, precum și secretar general al Academiei de Științe Juridice din România.

Prof. univ. dr. h. c. Ovidiu Predescu, a fost cadru didactic al mai multor facultăți de drept din București și Brașov, lector și profesor al Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative din capitală și rector al Universității „George Barițiu” din Brașov. De asemenea, prof. univ. dr. h. c. Ovidiu Predescu este Doctor Honoris Causa al Universității „Dunărea de Jos” de la Galați, Facultății de Drept a Universității din Oradea și al Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava. Inegalabil jurist este unul dintre cei mai mari doctrinari ai dreptului românesc. Cartea „Dreptul penal al afacerilor”, al cărei autor este prof. univ. dr. h. c. Ovidiu Predescu, a fost considerată prima lucrare din acest domeniu scrisă în România, un volum „deschizător de drum” în studiul dreptului.

De-a lungul timpului a publicat, ca unic autor sau în colaborare, peste 30 de cărți de drept (tratate, monografii, cursuri, manuale), acestea fiind, în principal, rodul experiențelor acumulate în calitate de magistrat, profesor universitar și cercetător științific, dar și de redactor al unor publicații juridice. Totodată, este autorul a peste 100 de studii și articole, în special în materia dreptului penal și a drepturilor omului. A primit numeroase premii din partea unor organisme de prestigiu național și internațional, printre care: premiul „Nicolae Titulescu” al Academiei Române, 18 decembrie 2008; premiul „Simion Bărnuţiu” al Academiei Române; premiul Vintilă Dongoroz pe anul 2010 al Uniunii Juriştilor din România.

Prof. univ. dr. h. c. Ovidiu Predescu este și autorul mai multor cărți de beletristică, dintre care volumul „În umbra gândului – despre om și sensul existenței lui” a devenit o carte apreciată și căutată în rândurile scriitorilor și printre oamenii dreptului.