We are Lexure

 

Adrian I. StanAvocat specializat în criminalitate organizată, corupție, contrabandă, migrație și infracțiuni contra intereselor financiare ale UE

Adrian I. StanMembru al Asociației Internaționale de Drept Penal (AIDP)

Adrian I. StanAvocat penalist cu o experiență de peste 15 ani

Adrian I. StanCadru didactic asociat la Facultatea de Drept, UVT

Adrian I. StanSpeaker la numeroase conferințe naționale și internaționale

ADRIAN I. STAN

AVOCAT BAROUL TIMIȘ; CADRU DIDACTIC ASOCIAT

Adrian Stan
adrian.stan@lexurehub.com
+40 724 814 104

Adrian este avocat cu experiență de peste cincisprezece ani (2008) în dreptul penal, specializat în criminalitate organizată și infracționalitate economică. Din 2018 este cadru didactic asociat și doctorand în drept penal al Universității de Vest din Timișoara, Facultatea de Drept, desfășurând activități didactice în cadrul disciplinelor Drept penal -partea generală II și Drept procesual penal-partea generală. Este formator al INPPA-Centrul Teritorial Timișoara la disciplina Infracțiuni prevăzute în legile speciale.

A participat la numeroase manifestări științifice naționale și internaționale, publicând articole de specialitate în lucrările conferințelor și reviste (Dreptul, Caiete de drept penal, Revista de drept penal al afacerilor, Revista Universul Juridic, Journal of Eastern-European Criminal Law, EU and comparative law issues and challenges series).

Adrian este membru al Centrului de Cercetări în Științe Penale din cadrul Universității de Vest din Timișoara, Facultatea de Drept, în cadrul căruia a elaborat o serie de opinii juridice validate de Completul pentru dezlegarea unor chestiuni de drept sau RIL ale Înaltei Curți de Casație și Justiție, [exemplificativ, Decizia HP nr. 6 din 21 martie 2019 (infracțiuni la regimul rutier); Decizia HP nr. 12 din 7 mai 2019- (aplicarea art. 15 din LPANCP); Decizia  HP nr. 3 din 20 ianuarie 2021 (sustragerea sau distrugerea de probe sau înscrisuri); Decizia  HP nr. 66 din 29 septembrie 2021 (evaziune fiscală, modul de calcul al penalității de 20%); Decizia HP nr. 75 din 4 noiembrie 2021 (calculul termenului de prescripție); Decizia HP nr. 11 din 23 februarie 2022 (art. 336 C.pen, concurs sau unitate); Decizia RIL nr. 22 din 27 noiembrie 2023 (cazurile de arestare preventivă)].

Este membru al Asociației Internaționale de Drept Penal, participând la Congresul Asociației (Roma, 2019). Este consilier al Baroului Timiș.

Specializări: criminalitate organizată; regimul stupefiantelor; corupție; fraude la bugetul UE; contrabandă; infracțiuni privind migrația.