We are Lexure

 

Adrian ȘandruAvocat specializat în cooperare judiciară internațională

Adrian ȘandruAvocat specializat în infracțiuni având ca obiect fraude cu fonduri europene sau naționale

Adrian ȘandruMembru activ în diverse asociații ale avocaților de drept penal din Europa și Marea Britanie

ADRIAN ȘANDRU

AVOCAT BAROUL BUCUREȘTI; DOCTORAND ÎN DREPT

Adrian Șandru
adrian.sandru@lexurehub.com
+40 756 101 540

Adrian Șandru este un avocat în Baroul București specializat în drept penal, fondator al Șandru Avocați și doctorand la disciplina drept procesual penal în cadrul Institutului de Cercetări Juridice „Acad. Andrei Rădulescu” al Academiei Române.

Adrian este recunoscut pentru experiența sa și expertiza deosebită în proceduri penale complexe, precum și pentru rezultatele remarcabile în domenii precum cooperarea judiciară internațională, infracțiunile legate de fraudele cu fonduri europene sau naționale, procedurile Parchetului European, și managementul cazurilor complexe din sfera penal-economică. De asemenea, Adrian este specializat în legislația whistleblowing-ului și oferă suport companiilor în implementarea sistemelor de conformitate și prevenție în materie de drept penal, precum și în gestionarea investigațiilor interne sensibile la nivelul companiei.

Adrian Șandru a co-autorat prima lucrare de referință despre Parchetul European în România, o carte apreciată și publicată și în limba engleză. De asemenea, a contribuit cu numeroase articole de specialitate în domeniul juridic, marcându-și prezența activă în conferințe și programe de formare profesională, atât în România, cât și la nivel european. El a fost desemnat ca expert care a reprezentat Romania pentru mai multe organisme internaționale precum Counsiliul Europei  sau Eurojust.

În anul 2019, Adrian Șandru a primit premiul Rising Star in White Collar Crime Matters din partea Revistei Române de Drept Penal al Afacerilor. Iar în anul 2020 și în anul 2021 Adrian a primit Premiul Revistei „Dreptul”, pentru publicistică științifică în domeniul dreptului, fiind pentru prima oară în România când o persoană primește această distincție în doi ani consecutivi.

Adrian Șandru este un membru activ în diverse asociații ale avocaților de drept penal din Europa și Marea Britanie colaborând cu aceștia în numeroase proiecte. Această experiență i-a permis să acumuleze un know-how unic, pe care îl aplică eficient în reprezentarea clienților săi, fie că sunt persoane fizice sau juridice, în cazuri complexe de drept penal la nivel național și european.

Pe lângă activitatea sa de publicistica din România și din străinătate, Adrian  este, de asemenea, membru în colegiul de redacție al Revistei Dreptul, una dintre cele mai respectate publicații juridice din România. În această calitate, el coordonează publicarea articolelor din domeniul dreptului penal și procesual penal.

Colaborări profesionale

https://lexurehub.com/wp-content/uploads/Bularda-533x640.jpg
AV. CLAUDIU BULARDA
https://lexurehub.com/wp-content/uploads/Aldea-bw-533x640.jpg
Alexandra Aldea