We are Lexure

 

Alexis RomanAvocat specializat în white-collar crime și drept procesual penal

ALEXIS ROMAN

AVOCAT BAROUL BUCUREȘTI

https://ml2pwki96lnj.i.optimole.com/w:auto/h:auto/q:mauto/f:best/https://lexurehub.com/wp-content/uploads/Alexis.jpg
alexis.roman@lexurehub.com
+40 790 078 837

Alexis este avocat în Baroul București din anul 2022. A absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, cu lucrarea de licență „Reguli speciale de investigare a infracțiunilor de criminalitate organizată”, fiind încă de pe băncile facultății pasionat de drept penal și drept procesual penal, motiv pentru care în prezent cariera sa este concentrată asupra acestor domenii, fiind implicat în multiple cauze de o complexitate ridicată.

Întrucât pasiunea pentru dreptul penal este dublată de cea pentru psihologie, reușește să ofere în mod constant soluții juridice utile și abordări strategice inovative în cauzele penale în care este implicat. Avocatura i-a oferit un cadru propice pentru a se dezvolta profesional și personal într-un ritm energic, precum și ocazia de a aduce o contribuție proprie la reprezentarea eficientă a intereselor legitime ale clienților.

În 2023 a publicat alături de avocat Nicolae-Claudiu Bularda articolul „Violarea vieții private prevăzută de art. 226 alin. (1) și (5) din Codul Penal. Tipicitatea faptei în cazul plasării, fără drept, a unor mijloace tehnice de înregistrare într-o instituție publică” în numărul 12 al Revistei Dreptul.

Expertise: white-collar crime; drept procesual penal.