We are Lexure

 

Alexandra AldeaMaster’s degree in Global Criminal Law from the University of Groningen

ALEXANDRA ALDEA

https://ml2pwki96lnj.i.optimole.com/w:auto/h:auto/q:mauto/f:best/https://lexurehub.com/wp-content/uploads/Aldea-bw.jpg

Alexandra a absolvit Facultatea de Drept a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și programul de master în drept penal internațional și transnațional din cadrul Universității din Groningen, Țările de Jos. În paralel cu studiile de master, Alexandra a urmat programul Honours College “Leadership: making a difference!”, un program de excelență dedicat studenților ambițioși din cadrul Universității din Groningen, care își propun să abordeze diverse provocări sociale luând inițiativă și aplicând o abordare interdisciplinară.

De-a lungul studiilor, Alexandra și-a descoperit pasiunea pentru dreptul penal și drepturile omului. A dobândit experiență practică prin internship-uri și prin munca de voluntariat ca asistentă juridică în cadrul Centrului de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului. În urma unei burse ERASMUS, la Universitatea Radboud din Țările de Jos, Alexandra și-a extins interesul pentru dreptul penal, dincolo de granițele naționale, fapt ce a determinat-o să se specializeze în dreptul penal european.

Fiind pasionată de cercetare și scriere juridică, s-a implicat activ în discuțiile din mediul academic despre Parchetul European, publicând un articol în revista „Penalmente Relevant”, în care a analizat modalitatea de efectuare a urmăririi penale, de către Parchetul European, în România. Totodată, a contribuit ca expert național într-un proiect european de cercetare, care analizează aplicarea Regulamentului Parchetului European în legislațiile statelor membre ale Uniunii Europene.

În prezent, Alexandra își dorește să devină avocat specializat în dreptul penal european, concentrându-se în mod deosebit pe infracțiunile aflate în competența Parchetului European.